Steurer
Ser
PREMIČNE STENE - sistem Copar
Steurer zvočno izolativne premične stene ponujamo v več izvedbah. Večnamenske pregradne stene, omogočajo prihranek energije in odličen izkoristek prostora.
Stabilnost in zvočno izolativnost drsnih sten Steurer dosežemo z natančnim zapiranjem stikov stene s stropnimi in talnimi gumijastimi tesnili. Stene so oblikovane tako, da ne potrebujejo talnega vodila.

Z uporabo ročno nastavljivega zapornega mehanizma in talnih tesnil se posamezni panel v sistemu varno vpne med stropnim vodilom in tlemi. Nosilni kroglični ležaji tečejo gladko in tiho vzdolž vgrajenega stropnega vodila.

Eno ali dvotočkovno obešanje, ki je na voljo omogoča veliko možnosti pri določanju parkirne pozicije.

  • Zvočna izolativnost ( Rw) od 38 do 55 dB
  • Vzdržljiva in stabilna aluminij/železo konstrukcija
  • Višina panelov do 9 metrov
  • Velika fleksibilnost izvedb, tudi zakrivljene stene
  • Izvedbe ognjeodpornih panelov
  • Velika izbira površinske obdelave
  • Električno zapiranje zgor.in spod.gumijastih tesnil
  • Strokovna pomoč in tehnična podpora

Konstrukcija:
Je sestavljena iz osnovnega okvirja iz jeklo-aluminija, ki se ne zvija. Nosilne plošče debeline 16 mm so obojestransko prosto nihajoče obešene na okvirno konstrukcijo in zamenljive brez snemanja elementov. Vertikalno so vpete v aluminijasto naravno eloksiranih profilih. Debelina stene 106 mm.

Povezava:
Vertikalna povezava (spoj elementov) je izvršena preko posebnih aluminijastih profilov, vstavljenih eden v drugega, naravno eloksirani (po želji barvani v RAL-u po izboru) z večkratnim gumijastim ustnatim tesnilom.
Zatesnitev:
Horizontalna zatesnitev do stropnega vodila in na tleh, je izvršena z uležajno vzmetno predeljeno tesnilno letvijo iz aluminija, črno eloksirano, s pritisnim tlakom, ki se precizno regulira. Zatesnitev v kotih je izvršena z labirintnimi končniki, ki segajo drug v drugega.
Tipi elementov:
Polni element: standardni element kot zgoraj opisano. Teleskopski element: z znotraj ležečim izvlečnim delom, hod ca. 120 mm, uležajen vertikalno premičen za izravnavo morebitnih gradbenih diferenc.
Premični vratni element: element z integriranimi enokrilnimi vrati, vsi vidni deli okovja (prijemalna školjka, kljuka) so iz naravno eloksiranega aluminija, nasadila (glede na težo vrat) nevidna ali vidna. Ključavnica na obeh straneh pripravljena za profilni cilinder, dobavljiv z ali brez proti-panične funkcije, avtomatska spodnja mehanika tesnilnih letev z nastavljivim pritisnim tlakom.
Element z integriranimi dvokrilnimi vrati: (stabilno in premično krilo).
Okenski element: s steklom (zvočno izolacijsko in varnostno steklo).
Posebni elementi: prilagajoči elementi, kotni elementi, trapezni elementi itd.
Površinska obdelava:
Po izbiri; dobavljamo običajne površine kot: žlahtne furnirje, tapete, tkanine, laminate, melamine, površine na katerih se lahko piše ali magnetne površine, perforirane površine s ali brez strukture, ki absorbira zvok.
Zvočna izolativnost:
Po ocenjeni vrednosti Rw, izmerjeni v laboratoriju, z upoštevanjem stranskih poti premične stene (zatesnitev, stranski stenski priključki, vodilo, zapiranje do kategorije zvočne izolacije 5), z uskladitvijo s sosednjimi konstrukcijskimi deli. Priložimo a-test avtoriziranega inštituta za preiskušanje.
Obešanje:
Eno- ali dvotočkovno obešanje na večkratnih kotalnih koleščkih na krogličnih ležajih (ki so gibljivo vležajeni in višinsko nastavljivi brez odpiranja stropa ali elementa) omogoča veliko možnosti pri določanju parkirne pozicije.
Vodilo:
Pocinkano jeklo, standardna dimenzija 90/66 mm. Po želji barvano v RAL - u po izbiru. Individualno planirani depoji elementov po tlorisu in dani situaciji.
Podkonstrukcija:
Dimenzionirana glede na težo premične stene. Montira se jo na statično preizkušen konstrukcijski del. Izolirana po potrebi glede na vrednost Rw.
Več: www.steurer.at/mobiluebersicht.html
a      

a            
© 2006 Steurer d.o.o.
Izvedba: AMBIENTonline - GO - Informacijski vir za Gradnjo & Opremo